Prettige Kersdagen (Nederlandse versie)
26 december 2011 - Varanasi, India
Ten aller eerste wens ik jullie een hele fijne Kerst en alvast een gelukkig Nieuw Jaar!!!
Deze kerst ben ik in Varanasi met twee lieve mensen uit Australia, dus ondanks dat mn familie en vrienden ver weg zijn, mag ik toch van geluk spreken.
Voordat ik meer vertel over te gekke en verassend Varanasi, neem ik jullie eerst mee terug naar Bodhgaya op 4 december, de laatste keer dat ik jullie gesproken heb.
Ik was net aangekomen en zou de dag erop beginnen aan een 12 daagse meditatie cursus. Het voelt heel goed om mn tijd te investeren in het leren over Boedhisme. Elke dag spendeerden we drie uur aan mediteren en vijf uur aan lestijd.
Het enige waar ik me heel erg aan stoorde was de hoeveelheid muggen. De instituut had een prachtige tuin, maar het was onmogelijk om er in rond the hangen doordat je er werd lek gestoken. En volgens het Boedhisme mag je ze niet doden. Het is zelfs zo dat de karma door het doden van een mug na 14 dagen gelijk staat aan het doden van een mens!! Ik heb hiervoor nooit beestjes gedood, maar ik maakte altijd een uitzondering voor muggen. Hahahhaa misschien dat ik dat beter nu ook maar kan laten.
Na de cursus ben ik nog een paar dagen in Bodhgaya gebleven. Via de instituut leende ik een fiets. Ik vond het heerlijk om tussen het chaotische verkeer te rijden. In het dorp ligt veel zand waardoor de lucht vol met stof en viezigheid zit. Het begon ook erg druk te worden ivm de aankomende teachings dat zal worden gegeven door de Dalai Lama. Bedelaars, armen met allerlei handicaps en straatkinderen komen van verre omstreken naar Bodhgaya om te bedelen voor geld. Het was soms heel moeilijk om dat te moeten zien en je voelt je zo machteloos.
Vijf dagen geleden hebben Sarah en ik de trein genomen naar Varanasi. Haar vriend was hier al voor twee weken dus hij kende al een beetje de weg. Super handig natuurlijk.
De hostel waar we verblijven is heel schoon maar savonds is het erg koud. Het is echt belachelijk hoeveel lagen kleding ik aan moet doe nom warm te blijven.
Varanasi is een te gekke plek en kent geen schaamte. De dingen die ik dagelijks zie of meemaak zijn echt onvoorstelbaar. De Ganga rivier met de crematies voor iedereen te zien, het as dat wegdrijft op het water, terwijl nog geen 20 meter verder mensen zich in de Ganga wassen. Ik heb gister mn kleren nog een wasserette gebracht en ook deze zullen in de Ganga gewassen worden hahaha!
Het verkeer is ontzettend intense waar ze alleen maar getoeter kennen om orde te roepen in de chaos. De center van de stad is een grote doolhof met allerlei kleine, stinkende straatjes vol met koeienstront en slapende, hongerige honden. De lokale mensen zijn aardig, maar het komt er bijna altijd op neer dat ze geld van je willen. Niet dat ik het ze kwalijk neem, maar af en toe is dat wel jammer.
Maar dit alles neemt niet weg hoe fijn en ontspannend het is om langs de Ganga rivier te zitten met ondergaande zon en de vele vliegers in de lucht waarmee de kinderen spelen.
Sarah en ik vertrekken vandaag naar Khajuraho, dat bekend staat om zn World Heritage Tempels en erotische afbeeldingen. Het is een rit van 12 uur. Sarah’s vriend komt een paar dagen later deze kant op.
Ik heb ditmaal vele foto’s toegevoegd. Ik moest namelijk nog veel inhalen. Veel plezier!!

Bij deze wens ik jou ook heel prettige en gezellige kerstdagen toe & veel geluk en liefde voor 2012! Geniet maar nog ontzettend veel van jouw reisje & we zien je (ergens) in 2012 weer terug in Nederland.
Liefs & dikke kus, Bianca
Sorry dat je nu pas een berichtje van mij krijgt, maar na mijn laatste berichtje is er zoveel op mij afgekomen dat er nu pas een fantastisch en goedlopend 2012 kan worden gewenst. Over het eerste hoef je tot nu toe niet te klagen gezien de foto's en reisverslagen over wat je allemaal al hebt meegemaakt. Het "goedlopende" zal de rest van het jaar uitwijzen doch gezien het achterliggend en de opgedane ervaring komt ook dat wel goed. Best leuk was ook om een foto van jezelf op de blog te zetten. En net als voor het andere loopmaatje Esther die op 6 januari aan haar "goede doelen wereldreis" is begonnen zou ik zeggen "till we meet again, Huub
gr mama en papa